De Song & Dance Academie is de enige, professionele, allround vakopleiding op het gebied van musicaltheater in Zwolle, Overijssel. Studenten uit zowel Nederland als België weten de academie inmiddels te vinden.

 

Onze rijkserkende beroepsopleiding bieden we aan in samenwerking met Landstede MBO (Musicalperformer crebo:25496). Je krijgt beroepsspecifieke vakken van het Song & Dance Academie docententeam en de algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen van docenten van Landstede.

Je ontvangt het diploma Musicalperformer en het Song & Dance Certificaat als je het examen op Song&Dance academieniveau aflegt. Naast een baan in de musical & muziektheater-branche behoort doorstromen naar andere HBO opleidingen tot de mogelijkheden.

 

De opleiding bestaat uit een regulier en particulier gedeelte. Voor het reguliere (MBO-diploma) gedeelte betaal je jaarlijks het schoolgeld, waarvan het bedrag wordt vastgesteld door het Ministerie van OCW.

Als onderdeel van de opleiding bieden wij een particulier gedeelte aan met extra lesuren voor het behalen van je Song & Dance certificaat. Voor het schooljaar 2017-2018 betaalt de student een eigen bijdrage van
€ 2500,- per studiejaar. Het bedrag is jaarlijks hetzelfde voor de looptijd van de studie (3 jaar). De eigen bijdrage is exclusief leermiddelen zoals boeken, danskleding en dansschoenen. Voor meer informatie over de opleiding en de studiekosten bel met Song & Dance 088-850 89 57.

AUDITIE

Om toegelaten te worden tot deze opleiding doe je eerst een uitgebreide auditie. Je laat zien wat je op het gebied van dans, drama en zang in huis hebt. Je gaat een musicalnummer voordragen en je leert een groepschoreografie. Ook bereid je een monoloog voor en doe je speloefeningen. Je zangnummer(s) en je monoloog moet je voorbereiden. Binnenkort worden de auditienummers en monologen bekend gemaakt. De dansoefening hoef je niet voor te bereiden.

 

Dit vak en deze opleiding vragen om talent, zelfdiscipline en een prestatiegerichte instelling. Je zult ook ’s avonds en in het weekend bezig zijn met deze opleiding. Een gemotiveerde instelling en goede dosis doorzettingsvermogen zijn belangrijk.

Tenslotte krijg je die dag een motivatiegesprek waarin we aangeven of je aan deze opleiding kunt beginnen.

 

VEREIST DIPLOMA

Een vmbo-diploma, kader beroepsgericht, gemengde leerweg (gl), theoretische leerweg (tl) of HAVO, VWO Diploma. Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

 

AUDITIEDAG

  • 17 februari 2018

Als we na de audtitieronde van 17 feb nog ruimte hebben voor nieuwe studenten dan volgt er een auditieronde op 10 maart 2018.

 

AUDITIECURSUS

• 4 februari 2018

 

LOCATIE

Dokterspad 2, 8025 AW te Zwolle

OPEN AVOND

Locatie: Landstede Dokterspad 2 te Zwolle

• 16 nov van16:30 - 20:30 uur

• 25/26 jan van 16:30 - 20:30 uur

• 6 maart van 16:30 - 20:30 uur

• 19 april van 18:00 - 20:00 uur

MEELOOPDAGEN

• 29 januari 2018 = VOL

• 30 januari 2018

• 31 januari 2018

VOORSTELLINGEN

• 14, 15, 19 & 21 maart-Afstudeersolo's

• 22 mei - Openbaar zangtentamen

• 9 juni - Afstudeer Voorstelling

• 7 juli - Voorstelling 1ste en 2de jaars

AUDITIEWORKSHOP

• 4 februari 2018

Deze cursus is alleen voor song & Dance auditanten. Kosten zijn 50 euro.

DIPLOMA/CERTIFICAAT

De opleiding bestaat uit een regulier en particulier gedeelte. Bij het reguliere gedeelte behaal je na je studie het MBO niveau 4 diploma. Optioneel kun je tegelijkertijd het Song & Dance Certificaat behalen wat onder het particuliere gedeelte valt.

De certificaatlessen zijn een aanvulling op het bestaande lesaanbod en bestaan uit verdiepende lessen zang, dans en drama.

AUDITIE-VOORSCHRIFTEN
AANMELDFORMULIER
LINKS
DOCENTEN CULTUURKRACHT ZWOLLE
INLOGGEN

 

Leslocatie

Landstede

Dokterspad 2

8025 AW Zwolle

 

 

 

 

Telefoon

(038) 455 12 90

Postadres

Song & Dance

Schoolmeestersteeg 7

8011 ZX Zwolle

 

 

 

©2016 Song & Dance - Niets van deze website mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Song & Dance.

Ontwerp: Marinus Vormgeving | All rights reserved.