De Song & Dance Academie is de enige, professionele, allround vakopleiding op het gebied van musicaltheater in Zwolle, Overijssel. Studenten uit zowel Nederland als België weten de academie inmiddels te vinden.

 

Je krijgt beroepsspecifieke vakken van het Song & Dance Academie docententeam.

Je ontvangt het Song & Dance Certificaat op niveau 5 (AD niveau) of niveau 6 (bachelor niveau) als je de vakgerichte examens positief aflegt. Naast een baan in de musical & het muziektheater-branche behoort doorstromen naar andere HBO opleidingen tot de mogelijkheden.

 

De opleiding bestaat uit een regulier en een particulier gedeelte. Voor het reguliere (MBO of HBO diploma) gedeelte betaal je jaarlijks het schoolgeld, waarvan het bedrag wordt vastgesteld door het Ministerie van OCW.

Daarnaast bieden wij een particulier gedeelte aan met extra lesuren voor het behalen van je Song & Dance certificaat. Voor het schooljaar 2019-2020 betaalt de student een eigen bijdrage van € 2850,- per studiejaar. Het bedrag is jaarlijks hetzelfde voor de looptijd van de studie (3 jaar). De eigen bijdrage is exclusief leermiddelen zoals boeken, danskleding en dansschoenen. Voor meer informatie over de opleiding en de studiekosten belt u met Song & Dance via 088-850 89 57.

 

Landstede MBO:

Het particuliere Song & Dance Certificaat is te volgen naast een reguliere MBO of HBO opleiding (in delen is ook mogelijk). Om het qua tijd en lesintentie zo goed mogelijk te coördineren sluiten de MBO opleidingen Musicalperformer en MBO Danser van Landstede MBO perfect aan op de particuliere lessen.

 

*** LET OP! ***  Wil je de opleiding combi-neren, meld je dan aan via ons formulier. Daarna linken we door naar Landstede MBO.

AUDITIE-VOORSCHRIFTEN
AUDITIE 2020-2021

Certificaat Auditie

15 februari 2020 & 04 april 2020

 

Om toegelaten te worden tot deze opleiding doe je een auditie. Je laat zien wat je op het gebied van dans, drama en zang in huis hebt. Je draagt een musicalnummer voor en je leert een groepschoreografie. Je bereidt een monoloog voor en doet speloefeningen. Je zangnummer(s) en je monoloog moet je zelf voorbereiden. De dansoefening hoef je niet voor te bereiden. Tenslotte krijg je die dag een motivatiegesprek waarin we aangeven of je aan deze opleiding kunt beginnen.

Dit vak en deze opleiding vragen om talent, zelfdiscipline en een prestatiegerichte instelling. Je bent ook ’s avonds en in het weekend bezig met deze opleiding. Een gemotiveerde instelling en goede dosis doorzettingsvermogen is belangrijk.

 

Zie de AUDITIE-VOORSCHRIFTEN voor een compleet overzicht van de opdrachten voor je auditie voor het Song & Dance Certificaat. Zie de blauwe knop links op deze pagina.

 

VEREIST DIPLOMA

Een vmbo-diploma, kader-beroepsgericht, gemengde leerweg (gl), theoretische leerweg (tl) of HAVO, VWO Diploma. Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

 

Locatie: Dokterspad 2, 8025 AW te Zwolle

 

Kosten auditie: €35,-

 

Aanmelden: Via onderstaand formulier

OPEN AVOND

De open avonden zijn op onderstaande data. Deze open avonden duren van 16.30 tot 20.30 uur.

 

  • 07 november 2019
  • 23 januari 2020
  • 24 januari 2020
  • 19 maart 2020
MEELOOPDAGEN

De meeloopdagen zijn op 27, 28 en 29 januari 2020. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

 

Locatie: Dokterspad 2, 8025AW te Zwolle

VOORSTELLINGEN

14 december 2019 - Decemberfestival

AUDITIEWORKSHOP

De auditiecursus is op 09 februari 2020. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

 

Locatie: Dokterspad 2, 8025AW te Zwolle

 

Kosten auditiecursus: € 50,-

DIPLOMA/CERTIFICAAT

De opleiding kan bestaan uit een regulier en een particulier gedeelte. Naast je MBO of HBO opleiding volg je tegelijkertijd het Song & Dance Certificaat, dit is het particuliere deel. 

 

De certificaatlessen zijn een aanvulling op het bestaande MBO of HBO lesaanbod en bestaan uit verdiepende lessen zang, dans en drama.

Het Song & Dance certificaat is voor de meeste studenten de reden om voor de Song & Dance Academie te kiezen. Het certificaat biedt naast het MBO/HBO deel gemiddeld 15 uur extra studiebelasting per week. In deze uren komen vakken die bovenop de basis nodig zijn om een grote stap te maken in je carrière. Het gaat hierbij onder andere om de vakken zang- en tekstinterpretatie, privé zangles, muziektheorie, show/musical, moderne dans en veel persoonlijke aandacht.

AANMELDFORMULIER
LINKS DOCENTEN TICKETS INLOGGEN

 

Leslocatie

Landstede

Dokterspad 2

8025 AW Zwolle

 

 

 

 

Telefoon

(038) 455 12 90

Postadres

Song & Dance

Schoolmeestersteeg 7

8011 ZX Zwolle

 

 

 

©2016-2018 Song & Dance - Niets van deze website mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Song & Dance.

Ontwerp: Marinus Vormgeving | All rights reserved.