De Song & Dance Academie is de enige, professionele, allround vakopleiding op het gebied van musicaltheater in Zwolle, Overijssel. Studenten uit zowel Nederland als België weten de academie inmiddels te vinden.

 

Onze rijkserkende beroepsopleiding bieden we aan in samenwerking met Landstede MBO (Musicalperformer crebo:25496). Je krijgt beroepsspecifieke vakken van het Song & Dance Academie docententeam en de algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen van docenten van Landstede.

Je ontvangt het diploma Musicalperformer en het Song & Dance Certificaat als je het examen op Song&Dance academieniveau aflegt. Naast een baan in de musical & muziektheater-branche behoort doorstromen naar andere HBO opleidingen tot de mogelijkheden.

 

De opleiding bestaat uit een regulier en particulier gedeelte. Voor het reguliere (MBO-diploma) gedeelte betaal je jaarlijks het schoolgeld, waarvan het bedrag wordt vastgesteld door het Ministerie van OCW.

Als onderdeel van de opleiding bieden wij een particulier gedeelte aan met extra lesuren voor het behalen van je Song & Dance certificaat. Voor het schooljaar 2017-2018 betaalt de student een eigen bijdrage van
€ 2500,- per studiejaar. Het bedrag is jaarlijks hetzelfde voor de looptijd van de studie (3 jaar). De eigen bijdrage is exclusief leermiddelen zoals boeken, danskleding en dansschoenen. Voor meer informatie over de opleiding en de studiekosten bel met Song & Dance 088-850 89 57.

AUDITIE-VOORSCHRIFTEN
AUDITIE

9 MEI 2018

Om toegelaten te worden tot deze opleiding doe je een auditie. Je laat zien wat je op het gebied van dans, drama en zang in huis hebt. Je draagt een musicalnummer voor en je leert een groepschoreografie. Je bereidt een monoloog voor en doet speloefeningen. Je zangnummer(s) en je monoloog moet je zelf voorbereiden. De dansoefening hoef je niet voor te bereiden. Tenslotte krijg je die dag een motivatiegesprek waarin we aangeven of je aan deze opleiding kunt beginnen.

Dit vak en deze opleiding vragen om talent, zelfdiscipline en een prestatiegerichte instelling. Je zult ook ’s avonds en in het weekend bezig zijn met deze opleiding. Een gemotiveerde instelling en goede dosis doorzettingsvermogen is belangrijk.

 

Zie de AUDITIE-VOORSCHRIFTEN voor een compleet overzicht van de opdrachten voor je auditie voor de MBO opleiding Musicalperformer en het Song & Dance Certificaat. Zie de blauwe knop links op deze pagina.

 

VEREIST DIPLOMA

Een vmbo-diploma, kader beroepsgericht, gemengde leerweg (gl), theoretische leerweg (tl) of HAVO, VWO Diploma. Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

 

LOCATIE

Dokterspad 2, 8025 AW te Zwolle

 

AANMELDEN

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de auditie van 9 mei 2018.

OPEN AVOND

Locatie: Landstede Dokterspad 2 te Zwolle

• 16 nov van16:30 - 20:30 uur

• 25/26 jan van 16:30 - 20:30 uur

• 6 maart van 16:30 - 20:30 uur

MEELOOPDAGEN

De meeloopdagen zijn voor dit jaar geweest.

VOORSTELLINGEN

Astudeervoorstelling

Datum: 16 maart 2018

Tijdstip: 20.15 - 21.00 uur

Locatie: Landstede Theater, Dokterspad 2 Zwolle

Kaarten: Via het formulier

AUDITIEWORKSHOP

De auditieworkshop is geweest.

DIPLOMA/CERTIFICAAT

De opleiding bestaat uit een regulier en particulier gedeelte. Bij het reguliere gedeelte behaal je na je studie het MBO niveau 4 diploma. Optioneel kun je tegelijkertijd het Song & Dance Certificaat behalen wat onder het particuliere gedeelte valt.
De certificaatlessen zijn een aanvulling op het bestaande lesaanbod en bestaan uit verdiepende lessen zang, dans en drama.

Het Song & Dance certificaat is voor de meeste studenten de reden om voor de Song & Dance Academie te kiezen. Het certificaat biedt naast het MBO deel gemiddeld 10 uur extra les per week. In deze uren komen vakken die bovenop de basis nodig zijn om een grote stap te maken in je carrière. Het gaat hierbij onder andere om de vakken zang- en tekstinterpretatie. Privé zang- en pianoles, Muziektheorie, Show/ Musical, Moderne dans en veel persoonlijke aandacht.

AANMELDFORMULIER
LINKS
DOCENTEN CULTUURKRACHT ZWOLLE TICKETS
INLOGGEN

 

Leslocatie

Landstede

Dokterspad 2

8025 AW Zwolle

 

 

 

 

Telefoon

(038) 455 12 90

Postadres

Song & Dance

Schoolmeestersteeg 7

8011 ZX Zwolle

 

 

 

©2016-2018 Song & Dance - Niets van deze website mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Song & Dance.

Ontwerp: Marinus Vormgeving | All rights reserved.